sluiten
MARCELISDEKAVE
HAVINGHASTRAAT 32
1817 DA ALKMAAR
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
VOLG MARCELISDEKAVE 

Webapps & Social Selling

De ontwikkelingen op het gebied van websites nemen een flinke vlucht. Onze afdeling webdevelopment bespeurt een omslag in de wensen bij de klant. "Websites beginnen te veranderen en webapps spelen hier grote een rol in", aldus onze online strateeg Dave Leeflang.
Tijd voor een goed gesprek.

Welke veranderingen bespeur je de laatste tijd op het gebied van websites?
"De veranderingen zijn tweeledig. Allereerst inhoudelijk. Eerst schreven onze relaties vooral 'dit kunnen wij allemaal'. Of ze vroegen onze tekstschrijvers om vanuit deze invalshoek te schrijven.
Nu is de invalshoek anders: meer richting social selling. Oftewel: wat wil de klant graag weten? En waar googelt hij of zij op? Bedenk dus: waar zoeken mensen jou op en waarop wil je gevonden worden? Schrijf vervolgens over zaken die relevant zijn voor de klant en niet over dat wat jij kwijt wilt."

Wat speelt er naast deze klantgerichtheid nog meer?
"Onze relaties willen steeds vaker dat wij video's of animaties voor hen op hun websites plaatsen. Of dat we ze maken voor andere doeleinden. Daarnaast is er een verschuiving gaande op het gebied van beeld. Ook daar speelt klantgerichtheid een grotere rol. Meer foto's met personen en minder met objecten bijvoorbeeld."

Je spreekt over een tweeledige verandering. Wat verandert er nog meer, naast het inhoudelijke deel?
"Het tweede gedeelte is het technische aspect. Progressive Webapps (PWA's) hebben hun intrede gedaan. Dit zijn apps die op je smartphone of tablet gewoon functioneren, maar daarnaast ook op je laptop of desktop te openen zijn. In dat laatste geval hebben ze de uitstraling van een gewone website. Ze functioneren dus platformoverschrijdend."

Zijn er nog meer voordelen te noemen van deze webapps?
"Zeker. Een webapp kan niet 'communiceren' met je telefoon. En dat willen de meeste mensen ook niet. Je krijgt dus niet de vraag of hij toegang mag tot je contacten, foto's en andere privacygevoelige informatie. Veel mensen vinden dat wel zo prettig.
En ook onze programmeurs zijn er blij mee: het is eenvoudiger om een PWA te programmeren omdat je slechts één applicatie nodig hebt die als website én als app kan functioneren. Wel zo overzichtelijk!"