sluiten
MARCELISDEKAVE
WITTE VLINDERWEG 74
1521 PS WORMERVEER
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
VOLG MARCELISDEKAVE 

Design voor Homeopathiefestival

Het Homeopathiefestival is een jaarlijks event dat georganiseerd wordt door de Vereniging Homeopathie. Hier kan het publiek kennismaken met klassieke homeopathie als behandelwijze. Het evenement vindt plaats tijdens de Week van de Homeopathie in de Jaarbeurs Utrecht – in deze week stellen homeopaten uit heel het land de deuren van hun praktijk open voor belangstellenden.

Succesvol event
Door de coronacrisis kon het event de afgelopen twee jaar niet zijn gebruikelijke fysieke vorm krijgen. De Vereniging besloot daarom om, in samenspraak met onze studio, een online-festival op te tuigen. Veel tijd was er niet, het event moest razendsnel in elkaar worden gestoken.

Online consults
In een digitale omgeving kon het publiek mini-consults inplannen met een homeopaat, online in gesprek gaan met studie-opleiders, online-lezingen bijwonen, artikelen lezen en shoppen in de webwinkel. Het bleek een daverend succes!

Wat leverde het op?
Wat hebben de marketing-inspanningen voor dit één-weekse festival opgeleverd? Behalve conversie en omzet van de webshop op homeopathiefestival.nl is het aantal bezoekers op de website van de vereniging zelf (vereniginghomeopathie.nl) flink gestegen. Tussen beide platforms is dus een kruisbestuiving van bezoekers ontstaan. Verder heeft het festival in een kort tijdsbestek naamsbekendheid opgedaan en ligt er een formule klaar die de volgende jaren verder kan worden uitgerold.