sluiten
MARCELISDEKAVE
WITTE VLINDERWEG 74
1521 PS WORMERVEER
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
VOLG MARCELISDEKAVE 

Ontwerp boek 'Thuis in Overdie'

En wederom een mooie designopdracht voor onze creatieve studio! Wijkcentrum Overdie in Alkmaar bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met een jubileumboek: Thuis in Overdie - 50 jaar wijkcentrum. Wij verdiepten ons in de historie van het markante centrum en ontwikkelden een verrassend én passend design.

 

Vijftigjes
Het boek staat boordevol interviews met mensen die de afgelopen jaren van grote betekenis zijn geweest voor het wijkcentrum. Onze vormgevers hebben de diversiteit binnen deze groep subtiel laten terugkomen in alle minuscule gekleurde “vijftigjes” op het omslag. En ook in het binnenwerk zien we deze kleuren terugkomen bij de foto’s en interviewteksten.

Interviews
In het boek maken we kennis met personen van heel verschillend pluimage die allen een rol spelen in het centrum. Denk aan barpersoneel, de medewerkster bij de jeugdbieb, het bestuur, de kok van het centrum, het jeugdteam, de dames van de speel-o-theek en natuurlijk de buurtbewoners. Door het boek heen echoën verleden, heden en toekomst. Het biedt daarmee niet uitsluitend een terugblik, maar ook een mooie horizon.