sluiten
MARCELISDEKAVE
WITTE VLINDERWEG 74
1521 PS WORMERVEER
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
KLANT   Ontdek jouw kunststreken!  
 
IK WIL OOK ZOIETS
VOLG MARCELISDEKAVE 

Ontdek jouw kunststreken!

 

In Ontdek jouw kunststreken! staan 7 Hollandse meesters centraal. Elke meester geeft aanleiding voor het maken van een kunstwerk. Eerst maken de kinderen kennis met een kunstenaar. Vervolgens bekijken ze twee meesterwerken. Dan gaan ze aan de slag. In een aantal stappen werken ze naar een eindresultaat. Het voorbeeld geeft een richting aan, het is de bedoeling dat ze hun eigen inbreng hebben. Ondertussen leren ze diverse technieken en worden ze aangemoedigd om hun eigen kinderstreken uit te halen.

Auteurs Ceciel de Bie en Reinoud Leenen hebben meer dan twintig kunstboeken voor kinderen geschreven. Het Rembrandt: doe-boek voor kinderen werd in 2000 bekroond met de Zilveren Griffel, een belangrijke prijs voor Nederlandstalige jeugdliteratuur. In 2011 ontving Inkt: Word een tekentalent! een Vlag en Wimpel – een eervolle vermelding voor Nederlandstalige kinderboeken. De auteurs organiseren regelmatig workshops voor kinderen.

 

NBD Biblion:
"Een informerend en inspirerend schilderboek."

Tina:
"Bommetjevol schildertips."

Happinez:
"Lekker praktisch kunstdoeboek waarin kinderen wordt geleerd te kijken naar schilderijen en waarmee ze zelf kunnen ontdekken hoe het is om te schilderen."