sluiten
MARCELISDEKAVE
WITTE VLINDERWEG 74
1521 PS WORMERVEER
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
VOLG MARCELISDEKAVE 

Imagokalender 2020

Zoals ieder jaar verzorgden wij ook dit keer de eindredactie, vormgeving en druk van de fameuze Imagokalender. Dit jaar is de kalender gewijd aan sterke vrouwen uit de Oudheid.

Als men denkt aan voorbeelden, dan komt de naam van de godin Athena als eerste naar boven. Athena was de lievelingsdochter van haar vader Zeus. Ze was het toonbeeld van stoutmoedigheid, het streven de overwinning te behalen, van slimheid en van weloverwogen beleid. Ze was een oorlogsgodin, die de strijders moed gaf. De vijand wist ze grote angst in te boezemen met haar strijdkreet en door met haar aegis, een soort harnas van geitenleer, en speer te zwaaien.

In het verlengde van deze functie was zij de trouwe metgezellin van de menselijke held. Ze beschermde hem, hielp hem bij zijn daden, maar voorkwam ook dat hij zich roekeloos gedroeg en een onvergefelijke fout zou begaan. Athena inspireerde niet alleen de helden, maar in feite alle mensen om een taak goed en met beleid uit te voeren.

De Oudheid kent meer sterke vrouwen die een bijzondere plek innemen in de mythologie of de historie. In de Imagokalender 2020 schenken we aandacht aan de verrichtingen van Clytaemnestra, Penelope, Medea, Alcestis, Omphale, Tomyris, Aspasia, Sophonisba, Cloelia, Cornelia, Cleopatra en Agrippina.

Uiteraard worden de teksten ook dit jaar geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal. Tekst en beeld zijn verzorgd door Charles Hupperts, Elly Jans en Riemer van der Veen.