sluiten
MARCELISDEKAVE
WITTE VLINDERWEG 74
1521 PS WORMERVEER
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
VOLG MARCELISDEKAVE 

Huisstijl Kunstuitleen Alkmaar

 

Een verhuizing naar de oude Ambachtsschool in Alkmaar, bleek een goed moment voor Kunstuitleen Alkmaar (KUA) om zichzelf een nieuwe jas aan te meten. De wens van KUA was een huisstijl die in een oogopslag duidelijk maakte waar zij voor staan, wat zij doen en voor wie zij dit doen.

 

KUA is er voor kunstenaars en kunstliefhebbers uit Alkmaar. Kunstenaars kunnen er hun werk tonen, verkopen of uitlenen. Kunstliefhebbers treffen een verscheidenheid aan kunst aan en leerlingen van primair en voortgezet onderwijs kunnen workshops volgen met betrekking tot kunst. Bij KUA kan men kunst kijken, kopen, lenen en er over leren.

Wij verzorgden de huisstijl die de rol van de uitleen in één oogopslag duidelijk maakte, namelijk hét centrum bij uitstek voor de verspreiding van kunst en kunstkennis uit Alkmaar. Typografisch komt deze dubbele functie van KUA tot uiting door de speling met letters: Kunst Uit Alkmaar van Kunstuitleen Alkmaar.
Het grootste visuele gebaar wordt gemaakt met de gele stip die op alle kunst gezet wordt die de deur uitgaat. Daarmee fungeert het feitelijk als een soort keurmerk en speelt het tegelijkertijd met de gedachte van Alkmaar als Kaasstad.
De huisstijl is als een tweede laag over het kunstwerk. Deze komt terug in alle uitingen die KUA heeft:
- website
- digitale nieuwsbrief
- routing en gevelsigning
- Campagnes voor tentoonstellingen (uitnodigingen en posters)
- correspondentie
- brochures en jaarverslag

Wilt u ook zoiets, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.