sluiten
MARCELISDEKAVE
WITTE VLINDERWEG 74
1521 PS WORMERVEER
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
VOLG MARCELISDEKAVE 

Domeinnaam

 

Bij een nieuwe website hoort uiteraard ook een domeinnaam. De domeinnaam is een stukje identiteit en betrouwbaarheid voor de website. Je moet deze daarom zorgvuldig kiezen. Wij kunnen je daarbij helpen.

 

.nl, .com of toch iets anders?

 

Er zijn verschillende soorten domeinnamen. Dit wordt bepaald door het stuk na de laatste punt. Dit stukje heet de extensie of ook wel top-level domain name (TLD). De bekendste zijn natuurlijk .nl en .com.

Als de doelgroep van jouw website zich voornamelijk in Nederland bevindt, dan is een .nl-domeinnaam de beste keuze.

Maar als je wilt gaan voor een wat internationalere uitstraling, dan kun je kiezen voor een .com-domeinnaam. Bezoekers kun je dan een keuze geven uit meerdere talen waarin de website beschikbaar is.

Ook kun je ervoor kiezen om naast de .nl of .com bijvoorbeeld een .be of .de te registreren. Bezoekers kun je dan doorsturen naar de juiste taal op jouw website.

Wat ook kan: een extensie bestaande uit een trefwoord, zoals .academy, .travel of een plaats- of streeknaam: .amsterdam en .frl (Friesland.) Vraag naar de mogelijkheden!

 

Vrijblijvend aanvragen
Klik op de button 'afspraak' om vrijblijvend bij ons te informeren naar beschikbare domeinnamen en prijzen. Wij staan voor je klaar!