sluiten
MARCELISDEKAVE
HAVINGHASTRAAT 32
1817 DA ALKMAAR
+31-(0)72 527 55 27
INFO@MDKV.NL

CONTACTCONTACTCONTACT
VOLG MARCELISDEKAVE 

Milieuvriendelijk drukwerk

 

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dus drukken doen wij zo milieuvriendelijk mogelijk. We sorteren het afval netjes uit en voeren het af zodat het niet in het milieu terechtkomt. Dit geldt voor inktrestafval, maar uiteraard ook voor offsetplaten en lege blikken. Verder drukken we hoofdzakelijk met bio-inkten en worden onze drukplaten chemieloos vervaardigd. Voor ecologisch of milieuvriendelijk drukwerk van hoge kwaliteit kun je dus bij ons als duurzame drukkerij terecht!

 

Energie management
Maar dat is nog niet alles, want MarcelisDekave doet mee aan een Europese pilot van het zogenoemde EMPSPI-project. Dit staat voor ‘Energie Management Standardization in Printing Industrie’. Dit project verplicht ons om jaarlijks minimaal 2% van ons energiegebruik te besparen door een veelheid aan maatregelen en verschaft ons uiteindelijk de ISO 50001-normering.

 

Milieubarometer
Tot slot houden we elk jaar een evaluatie van onze prestaties door het invullen van een milieubarometer en komen we drie keer per jaar in een werkgroep bij elkaar. Dan wisselen we resultaten en ervaringen uit en brainstormen we over nieuwe ideeën en mogelijkheden. Alle maatregelen zijn erop gericht om de totaalsom van onze milieubelasting zoveel mogelijk omlaag te brengen.