Regionaal Archief
Geplaatst door:MarcelisDékavé
 

Regionaal Archief Alkmaar: tijdloos boek

Het Regionaal Archief Alkmaar beheert ruim duizend archieven voor instellingen, gemeenten, waterschappen en provinciale instellingen. Het gaat onder meer om archiefstukken, boeken, kaarten, foto's en films. Een belangrijke rol van het Regionaal Archief is de documentatie fysiek en digitaal te ontsluiten en onderzoek mogelijk te maken. Het Regionaal Archief werkt ook actief mee aan de uitgave van publicaties.

Hofjes van Alkmaar

Het Regionaal Archief zocht samenwerking voor de publicatie van het boek 'Hofjes van Alkmaar'. Dit boek is een uitgave in het kader van de Alkmaarse Historische Reeks en wordt uitgebracht door de Stichting Alkmaarse Historische Publicaties.

Het Regionaal Archief levert een belangrijke bijdrage in kennis en kunde en zocht een partner voor de vormgeving, opmaak en grafische uitvoering. In de reeks zou dit boek met een sterk inhoudelijke achtergrond ook een groter publiek aan moeten spreken.

Vormgeving, opmaak, drukwerk

Vanaf de aanvangsfase was MarcelisDekavé bij het project betrokken.

Met de directie van het Regionaal Archief keken we naar de beste balans tussen budget en een optimaal resultaat. Het bestuur van de stichting werd nauw betrokken in het proces van grafische opzet en vormgeving.

Belangrijk was daarin dat inhoud, uitstraling en het beeld goed naar voren kwamen. Samen met de tekstschrijver en de auteur is het boek vervolgens in diverse stadia verder uitgewerkt, opgemaakt en gedrukt.

Het resultaat: een boek dat zowel het grote publiek als de inhoudelijk geïnteresseerde aanspreekt en gedurende langere tijd zijn relevantie zal behouden.

Diensten:

  • Drukwerkmanagement
  • Conceptontwikkeling
  • Vormgeving en opmaak
  • Drukwerk tot in de perfectie geregeld

Meer mogelijk voor uw budget

Met onze ervaring zijn wij in staat uw budget af te stemmen op een optimaal resultaat.

Wil jij dat ook? Stel je vraag en wij doen een vrijblijvend voorstel.

Klaar voor een inspirerend gesprek?

Laat je gegevens achter en we bellen je voor een afspraak!

MarcelisDékavé

Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar
072 - 527 55 27
communicatie@marcelisdekave.nl